Soorten internet zakelijk  

Wat primaire typen betreft, zijn er single-mode en multimode kabels. Laten we meer te weten komen over elk type. 

Single-mode glasvezel 

Omdat de single-mode glasvezelkabel een kleinere diameter heeft, wordt deze gebruikt voor gegevensoverdracht over lange afstanden. Door de kleine diameter van deze kabels is het mogelijk om de demping te verminderen die de signaalsterkte negatief kan beïnvloeden. 

Bovendien hebben deze kabels een kleine opening waardoor er maar één straal ontstaat. Daarom maakt het een directe route voor gegevensoverdracht over lange afstanden mogelijk. 

In tegenstelling tot multimode Internet zakelijk heeft singlemode glasvezel een relatief hogere bandbreedte. Over het algemeen is een laser de lichtbron voor single-mode vezels. Omdat dit soort optische vezels is voorzien van berekeningen met vrije afmetingen, kunnen ze helpen om het licht in een relatief kleinere opening te verminderen. 

Multimode glasvezel 

Dit type kabel wordt gebruikt voor gegevensoverdracht over korte afstanden. De reden is dat licht in grote openingen weerkaatst en tijdens dit proces meer reflecteert. Bovendien zijn voor veel datatransmissie kabels met een grotere diameter geschikter. 

Het nadeel is dat deze kabels veel signaalverlies kunnen veroorzaken. Over het algemeen worden LED-lampen gebruikt voor het genereren van lichtpulsen. 

Om een lang verhaal kort te maken, dit was een beschrijving van glasvezelkabels. Hopelijk helpt dit artikel u een beter begrip te krijgen van optische vezels.