Alles wat u moet weten over website-ontwerpen en de typen ervan

Een succesvol website-ontwerp zorgt ervoor dat de bezoeker gemakkelijk de informatie vindt waar hij naar op zoek was. Het ontwerp moet zo zijn dat de informatie emotioneel aantrekkelijk, structureel functionerend en visueel aantrekkelijk is. Behalve dat het de bezoeker tevreden moet stellen, moet het ontwerp van de website ook aantrekkelijk zijn voor zoekmachines, zodat ze de website bovenaan de zoekresultaten plaatsen. Het is erg moeilijk om zowel mensen als zoekmachines tevreden te stellen, omdat deze beide verschillende vereisten hebben. De truc ligt in het kunnen integreren van de vereisten van beide in een website-ontwerp dat zowel door mensen als door zoekmachines wordt goedgekeurd.

Website-ontwerpen zijn van drie soorten, namelijk statische, dynamische of CMS- en e-commerce websites. Het kiezen van het type website-ontwerp hangt af van het type bedrijf en de vereisten van de bedrijfseigenaren. Elk van deze website-ontwerpen kan op verschillende platforms worden gebouwd. Lees verder om meer te weten te komen over elk type website-ontwerp en de gebruikte platforms.

1. Statisch website-ontwerp-

Wanneer u slechts een paar pagina’s op uw website nodig heeft en niet wilt dat de informatie verandert, is een statisch ontwerp de beste keuze. De informatie op een statische site blijft hetzelfde en verandert in de loop van de tijd niet. Statische websites worden gemaakt in HTML en CSS. Ze zijn zeer eenvoudig te ontwikkelen en worden gemakkelijk geïndexeerd door zoekmachines. Ze zijn echter zwak als het gaat om het voltooien van complexe taken. Een andere grote tegenvaller is dat statische websites handmatig moeten worden bijgewerkt en dit is een tijdrovende en eentonige taak.

2. Dynamiek van CMS-webdesign-

Een dynamisch website-ontwerp Domeinnaam kopen kan dynamische informatie opleveren. Dit betekent dat, afhankelijk van veranderingen die plaatsvinden, de website-informatie automatisch wordt bijgewerkt op basis van een paar criteria. Een dynamisch webdesign wordt meestal gebouwd op contentmanagementplatforms zoals WordPress, Joomla etc. Het enige nadeel is dat dit type website moeilijk te bouwen is en ook niet gemakkelijk wordt geïndexeerd door zoekmachines. De verschillende CMS-platforms waarop deze dynamische websites zijn gebouwd zijn:

· Drupal- Gebouwd en gebruikt door veel zeer actieve mensen over de hele wereld Drupal is een open source content management platform. Het is een gratis systeem dat kan worden gebruikt om elk type website te bouwen.

· Joomla- Dit is een zeer populair contentmanagementsysteem dat voornamelijk wordt gebruikt door individuen, kleine bedrijven en grote organisaties. Het is heel eenvoudig om een ​​website te maken met Joomla als platform.

· WordPress- Het gemakkelijkste en handigste platform, WordPress is ook gratis te gebruiken. Je krijgt veel plug-ins te zien die ervoor zorgen dat je de website van je dromen hebt. WordPress is heel gemakkelijk te gebruiken en je kunt ook informatie op de website bewerken zonder HTML-goeroes te zijn.

3. E-commerce website-

Als u een online bedrijf runt en de website verkoopt, kunt u overwegen een e-commerce website te gebruiken. Een goed platform blijft niet rommelig en helpt je om alle technische aspecten van de website te regelen. Er is een veelvoud aan e-commerceplatforms om uit te kiezen. Hieronder worden er enkele besproken.