Λογοθεραπεία Jobs Outlook

Η μελλοντική προοπτική των θέσεων εργασίας λογοθεραπείας φαίνεται να είναι θετική. Αναμένεται να υπάρξει αύξηση 11 τοις εκατό στον αριθμό των λογοπαθολόγων από το 2006 έως το 2016 σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας. Αυτή είναι περίπου η ίδια μέση ανάπτυξη που αναμένεται σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα.

Καθώς ο πληθυσμός του Baby Boomer συνεχίζει να μεγαλώνει, η πιθανότητα διαταραχών θα αυξηθεί. Αυτές οι διαταραχές περιλαμβάνουν νευρολογικές διαταραχές, κλειδαρασ αθηνα κεντρο προβλήματα ομιλίας, ομιλίας και κατάποσης. Οι ιατρικές πρακτικές συνεχίζουν να βελτιώνονται και αυτό έχει βοηθήσει το ποσοστό επιβίωσης πολλών ασθενών. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν πρόωρα βρέφη, τραύματα και θύματα εγκεφαλικού.

Ένας άλλος τομέας που φαίνεται να αναπτύσσεται για τους λογοθεραπευτές είναι οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα κυρίαρχο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εγγραφές στα σχολεία αυξάνονται συνεχώς, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής μαθητών ειδικής αγωγής. Η ειδική αγωγή και οι σχετικές υπηρεσίες είναι εγγυημένες σε όλα τα επιλέξιμα παιδιά με αναπηρία. Αυτό σίγουρα βοηθά στην ασφάλεια εργασίας του λογοπαθολόγου μέσα στα σχολεία. Οι άνθρωποι γενικά συνειδητοποιούν περισσότερο τη σημασία του εντοπισμού και της διάγνωσης των διαταραχών του λόγου και της γλώσσας νωρίς στα μικρά παιδιά.

Ο αριθμός των λογοπαθολόγων θα συνεχίσει να αυξάνεται στον ιδιωτικό τομέα λόγω της αυξανόμενης χρήσης συμβασιακών υπηρεσιών από νοσοκομεία, σχολεία και εγκαταστάσεις νοσηλευτικής περίθαλψης. Οι προοπτικές εργασίας φαίνονται πολύ καλές για τους λογοπαθολόγους. Η αναμενόμενη αύξηση των συνταξιοδοτήσεων τα επόμενα χρόνια θα βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα σταδιοδρομίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνολικά, οι προοπτικές για τις θέσεις εργασίας λογοπαθολόγου φαίνεται να είναι καλές για τα επόμενα χρόνια.